Ett litet tips.
Ett litet tips till er i pepparkakstider.
När ni gör kristyren till garneringen, blanda florsockret med äggvita istället för vatten. Blanda kraftigt, gärna med elvisp, tills kristyren blir hård. Kristyren blir mycket mer lättarbetad och vitare då :)
4,5 dl florsocker till 1 äggvita blev rätt bra!
Så även om inte garneringen blir särskilt bra - så är iallafall kristyren snygg :)
När ni gör kristyren till garneringen, blanda florsockret med äggvita istället för vatten. Blanda kraftigt, gärna med elvisp, tills kristyren blir hård. Kristyren blir mycket mer lättarbetad och vitare då :)
4,5 dl florsocker till 1 äggvita blev rätt bra!
Så även om inte garneringen blir särskilt bra - så är iallafall kristyren snygg :)
Kommentarer
Postat av: Linnea
Finns det folk som använder vatten istället för äggvita? :O Haha jag har alltid använt äggvita (och ett par droppar ättika, ska man inte ha det?), dock brukar jag bara röra med en gaffel. Det känns som att det inte är tillräckligt mycket för att man ska kunna använda elvisp... Men jag ska prova nästa gång! Måste man göra mycket då eller?
Trackback